LM 17/18: Špatná koncovka nás na úvod stála tři body. LFC – Sevilla, review

Bohužel ani celozápasová převaha hráčů Reds nestačila k zisku tří bodů v prvním duelu LM proti Seville, remízu 2:2 vystřelil dvacet minut před koncem Correa.

Vstup do zápasu snad nemohl být horší, Sevilla zakombinovala na své pravé straně, poslal míč před branku kde jej netrefil Lovren a Moreno pro změnu odmítl bránit Ben Yeddera, který pohodlně otevřel gólový účet zápasu. Reds trvalo než se z inkasované branky probrali, po čtvrt hodině hry však na Anfieldu existovalo jen jedno mužstvo. Nejprve svou velkou šanci neproměnil Mané, po dvaceti minutách už bylo srovnáno. Moreno si narazil s Hendersonem a dostal se do vápna, tam poslal střílený centr před branku a Firmino se již mýlit nemohl.

Již o dvě minuty jsme mohli být ve vedení, po rychlém brejku a přihrávce Giniho vyslal křížný pokus Can, ale tesně minul branku. Liverpool byl i nadále aktivnější ale na velkou příležitost si musel počkat. V 37´ se ale dostal do vedení, Salah sporným zákrokem připravil o míč Nzonziho a jeho střelu tečoval Kjaer mimo dosah brankáře. Do další šance se dostal Mané, ale z úhlu úspěšný nebyl a tak to zkusil z druhé strany, byl faulován ve vápně a následoval pokutový kop, který Firmino jen opřel o tyč. Na samém konci půle mohl naše vedení navýšit nejlepší muž na hřišti Moreno, ale jeho střelu brankář vyrazil.

Ani ve druhé půli tempo hry neopadlo. Liverpool byl aktivnější a první hrozbou pro obranu hostů byl Matip, ten se z půlky vydal na výlet, ten však místo přihrávky zakončil nepovedenou kličku a tak z něj nic nebylo. O chvíli později nebezpečně pálil Can, ale jeho dobře mířená střela trefila jen Firmina. V 65´ se po přihrávce Salaha pěkně uvolnil Mané, pálil ale velmi nepřesně. V 68´ se po standartní situaci míč odrazil na hranici šestnáctky k Ginimu, ten z první zkusil štěstí a Rico vyrazil na roh.  V 72´ se hosté z ničeho nic mohli radovat z vyrovnání. Náš střed hřiště nezachytil autovou rozehrávku hostů a Correa nedal z blízka Kariusovi šanci. Liverpool si bohužel žádný velký tlak nevytvořil a naopak mohl v závěru inkasovat. V 93´ se totiž za obranu dostal Muriel ale naštěstí pálil nepřesně. O  minutu později ještě inkasoval červenou kartu po druhé žluté Gomez, upřímně nevím za co..

První duely naší skupiny tak skončily remízami, jelikož Maribor doma gólem z 85´ plichtil se Spartakem.


lista-stats

1. kolo Champions League 217/18, Anfield, Liverpool

LIVERPOOL FC - Sevilla FC SAD, 2:2


góly: 22. Firmino, (Moreno), 36. Salah - 5. Ben Yedder, 73. Correa
žlté karty: Moreno, J. Gomez (2x) - Mercado
červené karty: 90. + 4 J. Gomez
rozhodca: Danny Makkelie (NED)

zostava LFC

Karius - J. Gomez, Lovren, Matip, Moreno, J. Henderson, Emre Can (76. Coutinho), Wijnaldum, Mané (83. Sturridge), Salah (89. Oxlade-Chamberlain), Firmino

zostava SFC

Rico - Kjær, Correa, Escudero, N´Zonzi, Banega, Pareja, J. Navas (83. Corchia), Mercado, Pizzaro (45.+ Sarabia), Ben Yedder (69. Muriel)

lavička LFC

Mignolet - Sturridge, Klavan, Robertson, Coutinho, Oxlade-Chamberlain, Milner

lavička SFC

Soria - Corchia, Caricco, Krohn-Dehli, Sarabia, Muriel, Vázquez

lista-hodnotenie

Výkon hodnotím známkou 3

Karius (6) – Neměl dnes příliš práce. Za góly nemohl, při centrech které měl na práci si počínal jistě, není jej moc za co hodnotit..

Gomez (5) – Dnes ho na celé čáře zastínil Moreno. Joe nebyl dopředu příliš vidět a spíše se věnoval bránění, v nastaveném čase viděl červenou kartu a jeden zápas v LM si odpočine.

Lovren (4) – Obrana příliš práce neměla, Sevilla se dopředu moc nehrnula. Při prvním gólu soupeře školácky minul odkop, při druhém propadl komplet celý střed.

Matip (5) – Jen zlehka lepší než Lovren. Snažil se i útočit a měl jeden téměř dokonalý výlet. Souboje v klidu vyhrával, v důležitých chvílích ale střed obrany nefungoval.

Moreno (8) – Podle mě nejlepší hráč na hřišti. Hlavně tedy v první půli, hrálo se hlavně přes jeho stranu, připsal si jednu dobrou střelu, vynikající centr do šance, přihrávku na první gól. Pro mě nejlepší, i když u první branky soupeře neubránil Ben Yeddera.

Wijnaldum (7) – Gini opět vykonával tu méně viditelnou práci. Během zápasu nebyl tolik vidět, ale na jeho konci se posunul více dopředu a dostal se i ke dvěma dobrým šancím, bohužel bez efektu.

Can (7) – Emre opět nejlepší ze středu hřiště, aktivní dopředu, dobrý dozadu, bohužel ve svých velkých šancích selhal, nevím proč šel ze hřiště dolů.

Henderson (5) – Jeden z nejhorších na hřišti v našem dresu. Jediný světlý moment měl již ve 20´, to když velmi dobře narazil Morenovi a byla  z toho vyrovnávací branka. Jinak hraje strašně alibisticky, přihrávky jen kolem sebe, dopředu toho není schopen.. Hrůza a děs..

Salah (7) – Útok opět pracoval velmi dobře, opět ale scházelo lepší proměňování šancí. Momo nás poslal do vedení když obral o míč Nzonziho a tečovanou střelou zavěsil. Svou rychlostí dělal hostům neustálé problémy.

Firmino (6) – Mohl být hrdinou. Nejprve srovnával na 1:1, na konci poločasu však pokutový kop poslal jen do tyče, mohl tak rozhodnout zápas, místo toho nakonec skončil remízou.

Mané (7) – Sice jako jediný z útoku nedal gól, byl ale opět nejaktivnější a dostal se do největšího počtu šancí, bohužel mu dnes nebylo přáno.

Coutinho (NEHODNOCEN)

Sturridge (NEHODNOCEN)

Oxlade-Chamberlain (NEHODNOCEN)

Alberto Moreno

36 Comments

  1. kwop

    14. septembra 2017 at 6:58

    no nič,ide sa ďalej.. ďalšie sklamanie je na programe cez víkend v lige…

  2. kwop

    14. septembra 2017 at 7:52

    hamann: “On the bench tonight, you had Sturridge, Coutinho and Oxlade-Chamberlain – I’m not sure why he was bought— zaujimavy postreh, podla mna bl Ox kupeny preto, ze chcel ist a arsenal je trapnejsi ako trapny ..

    a ci Ox posadi niekoho zo zakladu? chce hravat CM, takze jendo do pecka, emre nizsie a ides .. Ox ale nie je lepsi ako napr. lallana..

    • Laci

      14. septembra 2017 at 8:14

      Nerozumiem Kloppovej filozofie, stav zapasu je nerozhodne a on z travnika stiahne 2 najlepsich hracov ( Mane, Salah ) ktory su nebezpecny pred brankou supera a takeho hnoja ako je nemecko-turecky cigan Can necha na ihrisku…… modlim sa aby ho v decebri Juvetnus zobral….
      Ale z druhej stranky, v takomto zapase si nemozeme dovolit vynechat tolko sanci…..
      Inac Salah je “ pan “ futbalista!!!

      • Alan Kennedy

        14. septembra 2017 at 9:17

        „Německo turecký cikán“? Kdyby zdejší administrátoři za něco stáli, tak ti dají okamžitě ban, ty rasistický idiote. Takhle nazývat hráče LFC je nepřijatelné. Jdi do kuchyně a vraž si vidličku do krku. Nic podobného sem už nikdy nepiš, ty pitomče.

        • MengiCZE

          14. septembra 2017 at 9:31

          Ban dostaneš ALane možná tak ty, když tu adáváš adminům, že za nic nestojí

          • Alan Kennedy

            14. septembra 2017 at 9:35

            Asi nevíš, jaký je rozdíl mezi nadávkou a slovem „kdyby“… podobné příspěvky, jako ten Laciho, adminům ale na cti nepřidávají.

            • Trapy

              14. septembra 2017 at 9:59

              Tebe,by na cti pridalo,keby si napisal nejaky blog,alebo zmyssluplny prispevok.Apropo,cigan,nie je urazka,uz vobec nie rasisticka,asi nemas saj,co je rasizmus.Cigan je oficialny nazov etnika,nasich spoluobcanov,podobne ako policajjt,kedysi to mohol byt len prislusnik verejnej bezpecnosti,resp. zboru narodnej bezpecnosti.
              Al sa volas Kennedy,ok,ale akto je nick,tak ma to trochu mrzi,lebo so senatorom Joe Kennedym( syn Roberta Kennedyho) sa osobne pozname:-)

        • Laci

          14. septembra 2017 at 10:00

          To ze nadavam na hracov je moja osobna vec…..a kto je pitomce…. nepamatam sa ze by sme sa tikali “ pitomce „

      • Xabi18

        14. septembra 2017 at 9:18

        Laci co to meleš?? Vždyť Can šel ze hřiště jako první. Navíc byl z té záložní trojice jasně nejlepší…

        • Laci

          14. septembra 2017 at 11:34

          O com melem? Tak ti to napisem… a dobrom… kazdy zapas Can aj Henderson maju 2 -3 vylozene sance a nevedia to vyuzit… aj vcera Can mal 100% sancu a kopol to vedla… a to kazdy zapas to iste.
          Can je pre mna nesympaticky hrac, v rezerve istotne mame ovela lepsich hracov len…. je nemecky….. “ pitomce „

  3. makak

    14. septembra 2017 at 8:53

    Pod Kloppom nevieme absolutne ale ze vobec branit. Je to jasne vidiet pri standardkach, rohoch a pod. a odpovedou nato je aj TW kde na obranu uplne jebe.
    Mne to pride akoby mal len jednu variantu zapasu a to naskocit strelit rychlo co najviac golov a potom to nejako „ukopat“. Ale na tento styl by Klopp potreboval min. 5 striedani a lavicku ako PSG. Ti chlapci mali uz v 60min. dost a Klopp spravi prve striedanie v 77min. Coutinho aj ked neni vo forme a hlavou este asi inde spolu s Oxom mali ist urcite na ihrisko skor a takisto Sturro. Henderson aj ked je pseudokapitan mal ist prvy dolu..smerom dopredu je uplne nepouzitelny. Nasraty som strasne aj ked pvry zapas v LM mi je ukradnuty, v lige by sa nam toto nemalo stavat lebo so sezonou sa mozme rozlucit velmi rychlo a januarove TW nam moze byt na dve veci (ajtak ho Klopp odignoruje).

    • Lumeek

      15. septembra 2017 at 20:38

      Přesně. Od šedesátý minuty záloha přestala hrát. Na co tam je tým trenérů, když nevidí, co se na hřišti děje? Henderson vůbec nemá co dělat v základu, to tady všichni víme. Mané už se tam v druhý půlce taky motal a chtěl to všechno vzít na sebe. Já se ale hlavně bojim, že až se zraní nebo vykartujou či unaví ti naši Lovren, Matip, Klavan, tak už tam není ale vůbec nikdo. Bude bránit Solanke s Lallanou asi.

  4. Trapy

    14. septembra 2017 at 8:53

    A opat som sa futbalom nebavil.Snad vyjdu aspon 2 zapasy v tejto. sezoneDnes uz nasraty nie som,lebo toto je trvaly stav,s touto obranom a neyveritelnym kopytom Hendom sa budeme veselit celu sezonu!!! Su dve moznosti.Ak Kloopp nevidi,co stvara Hendo,tak nema,co robit na lavicke lfc.Ak to vidi a vie,tak to musi si vysporiadat sam so sebou,tu slabost,lebo je srac,posrany.Nemozme cakat na Hendove zranenie,musi ist dolu hned.Do subojov nechodi,tak je tazko zranitelny.
    Ja snad kazdemu jasne,ze ak zabojujeme,tak lepsie,nez siedmy neskoncime a v LM,ak by sme sa krvopotne predrali so suverenne najlahsej skupiny,tak max. jedno kolo.Mame momentalne len dva a pol hraca,Mane,Salah,Firmino.
    Je to smutne,konstatovat po mesiaci,minulu sezonu sme vydrzali aspon do Silvestra.Navyse muzstvo je v totalnom psychickom rozklade a Klopp,co sa tyka Henda,je bud slepy,alebo dosrany.
    ,l,,,,

  5. saty7

    14. septembra 2017 at 9:03

    ako toto mozes napisat ? niektori tu pisali ze sa bavime futbalom koli tymu a kloppovi :D:D:D

    ja teda neviem ale to uz je riadna diagnoza 😀

    obrana neexsituje … zaloha taktiez aj ked tej aspon raz za uhorsky rok vide zapas a potom tu z nej niektori robia ekvivalent pre zalohu realu psg atd …

    spolihat sa nato ze nas celkom kvalitny utok kazdy zapas nastriela viac dostaneme prave koli tej nulovej zalohe a obrane tak to je teda riadny optimizmus

    • ar77

      14. septembra 2017 at 16:32

      Tak ja neviem co by si este viac cakal ako sme predviedli v prvom polcase,ked si sa nebavil,zial netrafil si sport skusaj dalej…
      A zamer do druheho od Kloppa bol jasny,vybrejkovat ich,bohuzial s Hendom ci Lovrenom je cakanie na to,ze to ubranime bez chyby v rovi science fiction,to uy je ale o inom

      • saty7

        15. septembra 2017 at 7:52

        hm cakal som ze trapne hrajuca sevila v druhom polcase nevyrovna a ze mi vyhrame … ale prepac je mi jasne ze tieto ocakavania su pre tym ktory mame uplne scestne … a to ze vlastne sme nevyhrali nevadi … ved vlastne ako pises vsetci sme sa mali bavit ale necakat ze vyhrame…

        • ar77

          15. septembra 2017 at 8:25

          Nie pisem,ze prvy polcas bavil.Jasne,ze som cakal,ze ich rozbijeme,zial s niektorymi hracmi nemozno hrat ani okresny prebor,citaj lovren henderson

  6. MengiCZE

    14. septembra 2017 at 9:35

    Já už se ani nevzrušuju.. Včerejší remíza mě stála 20 euro a ještě k tomu smích po celý druhý poločas. Jestli Klopp je retardovanej a nepochopí, že mané bobby i salah nemůžou ve 3 dnech běhat takovým tempem 2x 90 minut tak už nerozumím ničemu.

    záloha je s hendersonem horší jak v 5 lize. A obrana ta je pro smích celé anglii né jen nám. Lidi si tam chodí odpočinout od okolních starostí, a jediné co vídí je bezzubá hra jednoho hráče. Rodgers měl suaréze – Klopp má maného. Bohužel, takhle to nefunguje.

  7. kloppinho

    14. septembra 2017 at 11:34

    Skoda tej penalty pice

  8. Johny1891

    14. septembra 2017 at 11:47

    Včerajší zápas vykreslil Liverpool tak ako na tom momentálne je:
    1. máme brutálne dobrý útok, ktorý ale nestíha celých 90 minút
    2. máme brutálne slabú obranu
    Bojím sa, že tá obrana je viac slabá ako útok dobrý. Po šaškovaní Gomeza v 92.minúte sme ešte mohli aj prehrať a pritom Sevilla neukázala nič svetoborné. Z obrany by som vyzdvihol Morena ten bol perfektní a aj Matipa smerom dopredu.
    A Henderson to je už pomaly Lucas 2. To už z toho jeho pohybu je jasné, že to je drevo. Keď porovnám pohyby Henda a Coutinha, tak to ako keby hrali nejaký iný šport. Ale myslím si, že nepôjde na lavičku. Klopp na to nemá posadiť kapitána LFC a Anglicka.

    • MengiCZE

      14. septembra 2017 at 11:57

      Jsme evropě pro smích. Dneska nečtu nic jiného na FB než posměšky na nás od indenpedentu po 442oons a dalších… Žijeme z minulosti ale nic se nezměnilo.

      • JURAJ

        14. septembra 2017 at 12:13

        Taká ľahkovážna hra s immage – om, ako náš prevelebný ukazuje futbalovej verejnosti sa mu bude predhadzovať na oči imervere do posledku. Šaškovaním a ostatným už je prečítaný, nielen v PL, viď posledná sezóna v Dortmunde. ( mesiace na prečistenie hlavy už mal dostatok, veď v LFC je už 36 mes. )

      • kloppinho

        14. septembra 2017 at 12:15

        1 polčas bol dosť dobrý ne.. druhý som nevidel…praca

    • Trapy

      14. septembra 2017 at 12:21

      Nie ze pripomina Lucasa,to je Lucas 2,len ten nehral stale,ale tento magor ma isty zaklad a pasku.Klopp je srac,ked nema gule ho posadit.Gomez nema,co hladat anina lavicke.

      • Johny1891

        17. septembra 2017 at 23:28

        No zrejme sa dlžíme Kloppovi ospravedlnenie 😀 nakoniec tie gule našiel, ale dôležité je aby si Hendo posedel ešte aspoň 5 zápasov

  9. kwop

    14. septembra 2017 at 12:31

    dejan lovren – chorvatsky beckenbauer

    • Lopi

      15. septembra 2017 at 9:22

      Skvele video! 😀 A toto hra stopera v nasom klube?
      Teraz by som pripomenul Carrovi, aky spasitel obrany to mal byt, ked velebil jeho prichod zo Sotonu. Novy dirigent obrany? Ved ten nevie udirigovat svoje dve nohy

  10. kwop

    14. septembra 2017 at 13:46

    off topic: The FA has sent a video to Fifa in a bid to prove Dele Alli’s finger gesture wasn’t at an official or opponent http://bbc.in/2xmK7vI

    ta ista FA, kt. nebrala ohlad na video, ked odpalila suareza ci teraz menaho ..

    • robbie66fowler

      14. septembra 2017 at 14:47

      Toto sa v Anglicku nikdy nezmení. O svojich sa budú biť do krvi ale tí zasraní foreigners musia pykať…

  11. robroy

    14. septembra 2017 at 19:19

    Ktovie ako spal Lovren po včerajšom zápase. Žasol som po prvom gole, ale to aj po poslednom a to súper trafil priestor brány vlastne len 3 X !

    Prešla by tá prvá lopta, keby tak v päťke stál Carragher, či hoci starý Touré a v bráne Reina ?? Neviem však ako to myslí ten najzodpovednejší a muž č. jedna. Nechcem mu (ešte) nadávať, ale mám to nakrajíčku, asi tak, ako ked vypijete 15 pohárikov a napokon si dáte aj ten šestnásty – posledný.. Dávam si otázku, že ako a dokedy sa dá obhajovať neobhájitelné, kryje Klopp niekomu chrbát a pritom nastavuje si vlastnú profesionalitu a tvár,? A čo klub ? KOlko rokov že, už šliapeme blato ? A teda kolko máme ešte čakať ? A vôbec ?
    Možno to nezvláda, nezvláda pretože nemá volné ruky a teda plnu podporu majitelov, čo je nevyhnutné ak máme súťažiť najbohatšími klubmi Sveta. A v sobotu nás už čaká další naročný zápas..Pre LFC určite náročný..

  12. keeno

    14. septembra 2017 at 19:37

    Od gólu prvého Sevilly až po druhý gól Sevilly bol na ihrisku len jeden tím, ktorý dominoval, a to bol Liverpool, ak by v 60 minúte bolo 4-1, nikto by sa nečudoval ani trochu,

    Bohužiaľ oba inkasované góly /v nadstavenom čase mohol byť tretí / boli ako cez kopirak po nescitanelne krát už v posledných dvoch sezónach, buď po standardkach, alebo školácke panikarenie v zápätí chybovanie niektorého z hráčov pri defenzívnych úlohách

    Lovren je bohužiaľ negatívnym príkladom Kloppovych slov, že rád pracuje s hráčmi a zlepšuje ich kvalitu každodenným tréningom.
    Áno vie to robiť, ale v hráčovi musí byť nejaký potenciál, Lovren, ale žiadny nemá, to čo predviedol hneď na začiatku je škoda hovoriť, ale to, čo predvádzal v tomto zápase, či už s loptou na nohe, či pozicnom pohybe, organizacne, individuálne bránenie, to bol jeho pravý futbalový obraz, čistá katastrofa, ak dokáže klesnúť ešte nižšie, čo len o mini stupeň, asi budeme musieť prerobiť Cana na CB

    Neskutočne je mi ľúto dvoch hráčov Matipa a Karlusa
    Matip nie je tip lídra, ale všetko ostatné, čo kvalitný CB na tejto úrovni má mať má, potrebuje pri sebe pravého lídra tímu, napr ako Carra, Hypia, Hamman, a on pôjde ešte o level výkonmi vyššie

    Karlusa preto, že veď on odkedy je v Liverpoole, tak 80 percent gólov, ak nie viac, ktoré dostal, sa jednoducho chytiť nedali

    Futbal ma napriek tomu bavil a odohrali sme proti Seville omnoho lepší zápas ako vo finále pred dvoma rokmi

    P. S. Ešte k Hendersonovi, nie je ani len trochu hráč, ktorý spĺňa moje predstavy tzvaneho dirigenta v strede ihriska, ani hráč, ktorého chcem vídať na ihrisku, ale včera nebol o nič horší od Cana

    Myslím, že nás čaká ešte veľa zábavy tento rok s našou defenzivou

    • robroy

      14. septembra 2017 at 20:06

      Isté je, že Emeryho Sevilla z pred 2 rokov, bola lepšia a bola nebezpečnejším súperom ako tá včerajšia, na Anfielde. Včera Seville vadil náš dôraz a tvrdosť, ktorú rozhodca ponechával, potom nereagoval na teatrálne filmovačy, tak oblúbené v PD.. – to hralo nám do karát. V odvete to však už tak byť nemusí. Plus domáce prostredie, bude pre našich zadákov deklasujúce..

      • keeno

        14. septembra 2017 at 21:22

        Vytiahnem obľúbené štatistiky haha, sorry

        Emeryho Sevilla umiestnenie v La Liga 2013 /14 5 miesto
        14/15 5 miesto
        15 /16 7 miesto
        Po Emerym Sevilla
        2016/17 4 miesto

        Takže slabšia alebo silnejšia?

        P. S. Inak musím povedať, že druhý gól Sevilly Correa v plnej rýchlosti prevzal loptu prvým dotykom ako Messi a zakončil ako Ronaldo, bol to úžasna ukážka futbalovej techniky ovládania lopty na najvyššej možnej úrovni

        • robroy

          14. septembra 2017 at 22:10

          Hodnotím len to, čo som videl a Emeryho Sevilla si nás vo finale celkom podala. Ak však tabulkové výsledky niečo prezrádzajú, tak isté je, že odveta bude náročná to vec, najmä pre obrannú lajnu.
          Závidím im (južanom) tú futbalovu hravosť, kreativitu a technickú dokonalosť v maximalnej rýchlosti. Niečo o tom prezrádza aj držanie lopty, čo zvyčajne máme vyššiu my, včera tomu tak nebolo. Nebol to len Correa ale celý tím, najmä ked sa pohli dopredu.. V Španielskej lige nič výnimočné, v tomto ich liga dominuje..

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply