Reds konečně berou všechny 3 body! Leicester – LFC 2:3, review

Liverpool se dočkal. Z nervy drásajícího zápasu na půdě Leicesteru city reds berou konečně všechny 3 body. Salahova skvělá hlavička, Coutinhovo briliatní přímý kop a inpact Sturridgeho byly body, které ovlivnili dnešní zápas. Lišky měly k dispozici po nesmyslné penaltě možnost k vyrovnání, ale dnešní hrdina zápasu Mignolet tým znovu skvěle podržel.

Reds začali zápas aktivně a snažili se tvořit hru, s rozestavením 4 – 3 – 3 se snažili znovu roztahovat hru do stran. Zleva začal Coutinho a vpravo klasicky Salah. I přes počáteční tlak měl však první velkou šanci zápasu Leicester.  V 6. minutě se po Gomezově chybě vyrojil z pravé strany Vardy a nebezpečně zakončil, Mignolet ale pohotovým zákrokem šanci zneškodnil a následně Mahréz pouze přestřelil. Ve 13. minutě měl 1000% šanci Salah, který ale před prázdnou bránou nepochopitelně selhal. Can z 20 metrů vyslal projektil pouze do tyče a po odrazu jak již bylo zmíněno se Salah ocitl před prázdnou bránou nikým nechráněný, bohužel selhal. Probíhala 16. minuta a poprvé se měnilo skóre. Z levé strany se krásně uvolnil coutinho a krásným načechraným centrem posadil míč na hlavu Salahovi, který odčinil předchozí tutovou šanci a hlavou překonal Schmeichela. Stav tedy v 16. minutě 0:1.
Hra se stále přelívala ze strany na stranu, v 23. minutě si Moreno průnikem do středu hřiště vybojoval na sebe faul a pro Liverpool to byla šance v podobě přímého kopu. Na starost si přímý kop vzal Coutinho a krásnou střelou do levehé rohu nedal brankáři Lišek šanci a Liverpoolští vedli na hřišti King power stadium už o dvě branky! Stav tedy ve 23. minutě byl tedy 0:2. Před koncem poločasu se do slibné šance také dostal Firmino, po Canově přihrávce v pokutovém území pouze minul levou tyč. V druhé minutě nastavení vytáhl Mignolet skvělý zákro po hlavičce Kinga na roh. Z nařízeného rohu ve 45+2. minutě Mahrez poslal míč do vápna a po schrumáži se k míči dostal Okazaki a snížil stav na 1:2. Reds tedy dostali znovu gól ze standartní situace.

Druhý poločas začal v rytmu toho prvního a hned od začátku nepostrádal náboj. 20 minut se diváci nedočkali vážnější akce nebo šance a tak v 64. minutě Klopp udělal první změnu v sestavě. Vyčerpaného Firmina vystřídal Daniel Sturridge. Daniel Sturridge výrazně ovlivnil změnu skóre, v 68. minutě po rychlém protiútoku vymyslel vynikající akci, na jejímž konci stál Jordan Henderson , který poslal Liverpool do vedení 1:3. V zápětí, ani ne minutu po změně skóre však po nepozornosti obrany snížil Vardy na 2:3. To ale nebylo všechno! V 72. minutě nepochopitelně pískl rozhodčí penaltu na Jamieho Vardyho po faulu Mignoleta, který však trefil první míč a až poté Vardyho. Vardy si postavil míč na penaltový bod, ale jeho střelu do pravé strany Mignolet zázračně vyrazil! V 76. minutě Sturidge zpoza vápna těsně minul levý roh Schmeichelovi brány. Liverpool to už ubránil a po reprezentační pauze poprvé bere všechny 3 body!

lista-stats

6. kolo Premier League 2017/18, King Power Stadium, Leicester

Leicester City FC - LIVERPOOL FC 2:3


góly: 45.+2 Okazaki, 69. Vardy - 15. Salah (Coutinho), 23. Coutinho (Moreno), 68. J. Henderson
žlté karty: Albrighton, Ndidi, Vardy - Lovren, Matip, Mignolet
červené karty:
rozhodca: Anthony Taylor

zostava LCFC

Schmeichel - Simpson, Morgan, Maguire, Chilwell, Mahrez (61. Gray), Ndidi, King, Albrighton (80. Slimani), Okazaki (74. Ihenechao), Vardy

zostava LFC

Mignolet - J. Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Emre Can (74. Milner), J. Henderson, Wijnaldum, Coutinho (79. Oxlae-Chamberlain), Salah, Firmino (64. Sturridge)

lavička LCFC

Hamer - Gray, Iheanacho, Amartey, Slimani, Iborra, Fuchs

lavička LFC

Karius - Milner, Sturridge, Solanke, Klavan, Oxlade-Chamberlain, Alexander-Arnold

lista-conamzapasukazalsvk

Stále jsou chyby v obraně, které nám zbytečně komplikují cestu k vítěztví. Coutinho dnes ukázal, že s ním je naše hra úplně jinde a i Henderson dnes hrál svůj lepší průměr. Mignolet si jasně řekl, že různé diskuze ohledně postu Liverpoolské jedničky nejsou na pořadu dne. Moreno je opravdu jiný hráč než minulou sezónu a nám tyhle hráčské postupy svědčí čím dál tím více.

Držení míče              44% – 56%

Střely                         12 – 23

Střely na bránu         7 – 6

lista-hodnotenie

Výkon hodnotím známkou 2

Mignolet (9) – Mignolet ukázal, že není jedničkou jen tak náhodou, zachránil nám tři body skvělými zákroky, penalta, která byla nařízena po jeho faulu byl nesmysl. Dnes jistý i ve vzduchu.

Gomez (7) – Držel se pokynů a v obraně plnil své funkce na výbornou, Mahreze v prvním poločase vymazal ze hřiště.

Matip (8) – Joel bude mít vždycky víc než Lovren, Matip skvěle dirigoval obranu a ukázal, že u něj v obraně problém zase až tak veliký není. Jistota na míči a i ve vzduchu.

Lovren (7) – Těžké hodnotit Dejana, bůh ví jak na tom byl fyzicky po tom zranění, ale když vezmu fakt, že trénoval pouze jeden trénink před zápasem tak hrál velice dobře. Nebyl tak vidět jak Matip ale obranou hru dnes držel také velice dobře.

Moreno (8) – Ten kluk jde nahoru hodně rychle a dnešní zápas to stvrdil, i když se Vardy prosadil tak ho Moreno dnes vyřadil ze hry po většinu času, podporoval útok a v obraně to bylo také pozitivní.

Henderson (7) – Hendo dnes překvapivě zahrál lépe než za celou dosavadní část sezóny a bylo to poznat. Jeho impact na hru byl znatelný a dokázal i tvořit hru. Pokud rozehrávka nestojí pouze na něm, dokáže být i platný.

Wijnaldum (6) – Černá práce po celém hřišti, nelze hodnoti jeho taktické pokyny, ale když byl v nějaké akci moc se mu nedařilo, snad se zvedne.

Can (8) – Emremo není třeba negativně hodnotit, je stavební kámen našeho týmu a ještě chvíli a vytisknu mu tu smlouvu na svojí tiskárně. Hrál tvrdě přímo a takřka bez chyby.

Coutinho (8) – Couts se vrátil do základní sestavy a byl k nezastavení, skvělé akce, přihrávky a zakončil to brilantním přímým kopem, který nám dal další potřebnou energii.

Firmino (8) – Bobby prostě hraje srdcem, skvělá poziční hra a i jeho zásluhou je dnešní výhra. Jeho černá hra v útoku je excelentní

Salah (8) – Dopracoval ke gólu, ale znovu spálil 100% tutovku. Netrefit prázdnou bránu z 8 metrů je kumšt, ale asi si budeme muset u Salaha zvyknout. Jeho herní projev byl znovu skvělý a už se těším na návrat Maného. Salah byl přestup léta.

Střídající: 

Sturridge (8) – Když se zapojil do šance vždy vymyslel něco dobrého, měl 3 střely, škoda že aspoň jedna mu tam nespadla. Při třetím gólu nezpanikařil a skvěle nahrál Hendovi na gól. Byla vidět chuť hrát.

Milner – Nebyl tolik vidět, navíc nehrál až tak dlouho, nehodnocen

OX (6) – Ox chce, jde to na něm vidět, ale zatím se trápí. Měl snad 1 nebo 2 hezké momenty, jinak nebyl moc využíván. Pořád si ale můžeme říkat, že potřebuje čas.

Simon Mignolet ( LFC )

37 Comments

  1. MengiCZE

    23. septembra 2017 at 21:27

    Tu penaltu jsem popsal tak jak jsem jí z mé strany viděl a co říkali ve studiu na NBC.. Pokud máte jiný názor sem s ním 🙂

  2. kloppinho

    23. septembra 2017 at 21:29

    pani strasny match pre fanusika infarktovy zapas s dobrym koncom pre nas paradicka
    trapy co hovoris? okolnosti idu stale proti nam kua..a babrak migno nastastie ostal stat
    couts je phan“ kwop stavim sa o 5 wočí ze dal tento rok najvac golov ztresnakov v europe :)po ms bude stat 150

    • Trapy

      23. septembra 2017 at 22:22

      Co hovorim? Zlate tri body. V druhom polcase odohral Hendo prvych 45 minut v tejto sezone. Prvy polcas bol u neho klasicky hrozostrasny,nebyt vyborneho Cana,obrana by horela este viac.Nevidel som vsak prvych 15 minut.Can bol perfekt box to box.Bol vsade.S tou obranou uz nic asi nenarobime,obzvlast,ked DM nepomoze ani hovno,ale opakujem,tak ako hral Hendo 2.polcas,musi hrat stale,ked je na ihrisku.
      Couts definitivne zapadol do svojej ulohy v teame,perfect. Salah,ako vzdy,nenahraditelny.Firmino nic,Klopp spravne striedanie Stura,v spravnom case.Tomu to tam,uz musi padnut.
      Gini,by sa mal uz konecne zobudit. Chamberlain,zbytocne striedanie,Klopp ho ale dal,asi kvoli tomu,ze v hladisku bol Southgate.S repre sa moze asi rozlucit,co je fajn.lebo Anglani musia dat dolu Slovincov:-))
      Matip,jediny nas skutocny obranca,spina Vardy,to nebol ani faul,nieto zlta.Pencla velmi prisna,Mignolet chuj,ale zasa ju chytil.Asi ju “ urobil“ naschval,aby sa ukazal:-)))
      Milner.dnes nic,Moreno u mna dnes zasa fajn,zaskakoval aj na pravej strane. Ja neviem tomu Gomezovi prist na chut,obcas fajn,niekedy doslova zaspava,asi mikrospanok.Pri druhom gole Leicesteru bol na pechadzke s Hendom,cela nasa prava strana bez jedineho hraca!
      Preto,zlate tri body,hlavne z psychickeho hladiska.

      • kloppinho

        23. septembra 2017 at 23:33

        zlate a zasluzene…jurgen naordinoval dobru taktiku“ superi proti nam zatial nic moc neukazali..hlavne tazia z nasich chyb ktorych je dost a to ich postavi na nohy pi..
        firmino uz dlhsie nic, mne sa moc nelubi ale ked mu ide je dobry 😀 alex ox to vie len stale chce prejst sam..odskakuje mu to…musi si pomoct narazit vybobojovat loptu napravit chybu druheho spravit nieco pre team kkt:)) potom sa chyti a z henda mozno este jurgen nieco vyzmyka 😉 keeno videl si zapas? co hovoris ty 🙂

  3. kloppinho

    23. septembra 2017 at 21:35

    pice inac zas som nestihol 1polcas…som dosiel a za par sekund dal japonec gol do satne

  4. mike2406

    23. septembra 2017 at 21:37

    Na prvý gól ale centroval Counts, nie Bobby.

  5. Johny1891

    23. septembra 2017 at 21:58

    No neviem podľa mňa príliš vysoká známka. Druhý polčas sme boli slabí dosť. Ja by som nám dal 3. Navyše Leicesteru neuznali regulárny gól v prvom polčase. Tá obrana je strašná, to aby sme dali v každom zápase 3 góly.

    • MengiCZE

      23. septembra 2017 at 22:01

      Johny jaky regulerni gol??

      • robbie66fowler

        23. septembra 2017 at 22:10

        Žiadny regulérny gól. Máš na mysli zrejme Okazakiho. Réžia síce ukazovala že Okazaki bol on side ale pískal sa offside po priamom kope, kedy boli 4-5 hráči Leicestru v ofsajde. A aj hlavičkujúci hráč bol v offside. Skvele odmávaný čistý offside

  6. robroy

    23. septembra 2017 at 22:17

    Tak, videli sme zápas ako z akčného filmu s prvkami horroru, teší, že sa podarila odveta za vyradenie z poháru. Tažké bolo tipovať, zápas sa mohol skončiť s hocijakým výsledkom, dnes pre nás skusiskom štastia a teda 3 body su velmi cenné. Poskočili sme v tabulke, nechcem ani pomyslieť, ako by som zúril, keby súčet bodov zostal nezmenený.

    Hráči ktorí sa mi dnes vyslovene páčili, boli Gomez a Matip v obrane, zo zálohy bohužial to bol len Emre, samozrejme strelci golov, ktorí zahriali srdiečko asi každemu. Aj ako som sledoval Hendersona, už som nemusel tak škrípať zubami, ako minule, tých defenzívnych prihrávok mal možno pomenej a.. hele, dal aj gol.. Firmino bol akosi tiež „vedla“ a to neviem prečo..

    Nepáčil sa mi Moreno, minimálne dvakrat chýbal na svojej strane, dokonca ani Vardy nevedel kde je.. sála zneho neistota, čo sa prenesie cez Deža, dúfam aj na Kloppa, aby videl, čo cez TW úplne opakovane vynecháva..Nech si dajú po facke v šatni.

  7. keeno

    24. septembra 2017 at 7:29

    Citujem mengiho epřes počáteční tlak měl však první velkou šanci zápasu Leicester. V 6. minutě se po Gomezově chybě vyrojil z pravé strany Vardy a nebezpečně zakončil

    Vôbec to nebolo po Gomezovej chybe, bola to otvorená obrana a ako vždy Lovren sa rozhodol opäť zle, chcel vystaviť do ofsajdu Vardyho miesto zatvorenia voľného priestoru, čiže bežať do obrany

    nařízeného rohu ve 45+2. minutě Mahrez poslal míč do vápna a po schrumáži se k míči dostal Okazaki a snížil stav na 1:2. Reds tedy dostali znovu gól ze standartní situace.

    Áno opäť zo štandardnej situácie, ale hlavne preto, že rozhodca prehliadol reguralny faul Okazakiho na Mignoleta

    Henderson je pracant a robí čo viem

    • MengiCZE

      24. septembra 2017 at 9:16

      Ale vždyť to přece nemění nic na tom, ze jsme dostali gól ze standartky ze schrumaze ne? Tohle se ve vapne deje roh co roh ty fauly, jenže my tam nechali simona s tim japončíkem sami takže se to stalo kvůli naší chybě..

      • keeno

        25. septembra 2017 at 17:20

        Áno súhlasím mengi, že sa bežne v tých skrumazach, tie situácie, ktoré si opísal, dejú, navyše u nás roky opakujú

        Len som chcel povedať, že japoncik bol za prvé v ofsajdu, za druhé ešte aj fauloval, čiže neregularny gól, čo si mohol spomenúť v tvojom čitateľnom a vystihujucim review, s ktorým som súhlasil, len som bránil mignoleta, v tomto konkrétnom prípade,
        Samozrejme, že vychytal aj dve tri šance veľké a známky sú subjektívna záležitosť individuálneho pohľadu, ale ako brankár je fakt priemer a aspoň raz za čas niečo chytiť musí

        Inak review, ako vždy od teba takmer na jednotku

  8. robbie66fowler

    24. septembra 2017 at 9:30

    Inak, Migno hráč zápasu? To si snáď robíš srandu…
    Ok, chytil penaltu ale keby nezľuftoval a poriadne trafil loptu, tak by sudí nemal dôvod tú penu zapískať. Takisto zlé boxovanie pri Okazakiho góle, to isté pri Vardyho góle, kedy mu to posadil na hlavu namiesto toho, aby to vyboxoval, množstvo zaváhaní pri hre nohou, keď vždy po prihrávke vzad som tŕpol, že čo zase vyvedie (však sme raz skoro dostali gól, keď nechal útočníka zobrať mu loptu). Dokonca aj domáci fans vycítili jeho neistotu pri rozohrávkach. Sorry ale pre mňa jeden z najhorších na ihrisku a tá chytená penalta by mu zodvihla známku tak na 6

    • MengiCZE

      24. septembra 2017 at 10:34

      A ty 3 golovky které chytil a zachránil gól už nevzpomenes? Chapu že hodnoceni je každého názor ale kor Mignolet kterej byl u prvniho golu faulovanej a za penaltu nemohl tak mi jako hráč zápasu přijde. Ale jak říkám kazdej mame jiný pohled na hru.

      • robbie66fowler

        24. septembra 2017 at 11:21

        Za penaltu nemohol? Väčšina brankárov by do toho išla rukami a keď už chceš odkopávať, tak treba tú loptu trafiť. Obrovská chyba Mignoleta. A to že chytí tri gólovky a urobí tri veľké chyby nie je výkon na MOTM

        • Trapy

          24. septembra 2017 at 11:32

          Robbie,suhlas.Migno 50% skolacke chyby,50% super.Ale my potrebujeme brankara,ktory nema zakladne nedostatky,a naopak ktory aj pri chybach obrany ju obcas podrzi.
          U mna preto,Ward je jednotka z tej nasej trojky. Dost sa desim,ci v utorok v Moskve nastupi Karius.

          • west29

            24. septembra 2017 at 12:14

            Kolko zapasov si videl odchytat Warda? Ze ho stavias do pozicie jednotky?Urcite sa mi zda Ward lepsi ako Karius,skoda ze sme vypadli z carabeocupu mal by Ward nejake min.odchytane…
            Simon chytil 5 z poslednych 8 penalt- vseobecne chyta skvele.Je pravda ze pred 11kou mohol ist rukami.Vardyho gol skvele vyrazil bombu graya to ze vardy hlavickoval do odkrytej brany moze Joel resp.Gomez. a japoncov gol padol po faule na Simona-nemali ho uznat.

            • kwop

              24. septembra 2017 at 15:38

              Ak myslíš tym, že Migs chytá skvele, že chytá skvele penalty, tak súhlasím..ak ale, že chytá skvele všeobecne, tak to je ďaleko ďaleko od reality..

              • west29

                26. septembra 2017 at 20:33

                ano ,myslim si ze chyta skvele…porovnatelne ako courtouis,lorris hart a pod.
                je to daleko mozno od tvojej reality…no uz je tu zvykom ze to co napise par ludi blizkych tebe je len realita…ostatní len tapu
                peace

        • kwop

          24. septembra 2017 at 15:42

          Za penaltu mohol úplne.. najviac ako môže… lebo, keď sa odlepi od bránkovej čiary, je taký posratý ako keby hral futbal na tejto úrovni po prvý raz…. Ak chcel ist do súboja mimo brány, mal si byť istý,že ho výhra, Belgican dobre čítal hru, ale vďaka svojej nervozite nie je schopný pri odkope trafiť normálne loptu … A takýchto situácii bolo viac, každý zápas niečo také urobí..

      • kwop

        24. septembra 2017 at 15:36

        Migs nanajvýš tak 6 … Mengi ale review napísal na jednotku, tak isto sa dá hodnotiť aj jeho práca na lfcway.com, spoločne so Steelerom sú to skvelé kúpy;)

        Belgican nie je žiadna istota, súhlasím s Robom, že fanúšik musí tŕpnuť, keď tento pako hra nohou, či letí center do vápna… Áno, chytil penaltu + ďalšie 2 výborne možnosti, ale rovnako toľko kiksoval..takže nanajvýš priemerný..

        Bobbymu by som dal 6-ku a Wijnaldumovi max 5..ten je čajový v tejto sezóne..

        PS: úlohou človeka, čo píše review nie je to, aby a jeho hodnotením či postrehmi kazdy súhlasil, jeho úlohou je priniesť info o tom, čo sa v zápase dialo, stats…a zasa, vlastným názorom (čo je vec, kt tu chcem v článkoch mať a našťastie sa tak deje) nebyhovieme zavše dokonca väčšine..ale to nesmie odrádzať..

        • Lumeek

          25. septembra 2017 at 13:15

          Přidávám se k hodnocení Mignoleta jako hráče, který nám nikoliv poprvé skoro zazdil tříbodový výkon. Chytání penalt nestojí za to, abychom měli brankáře s nejhorší procentuální úspěšnosti chytání střel a největším počtem chyb v PL. Za mě vede na plný čáře Ward.

          • Lumeek

            25. septembra 2017 at 13:17

            A Wijnaldum maximálně čtyři. To bylo otřesný nic. Stejně tak Gomez. Měl jsem radost, že Trent a Gomez dostanou šanci ukázat se, ale po šesti kolech chci jen zpátky Clynea.

  9. west29

    24. septembra 2017 at 12:28

    Skvele review …ale ak Bobby dostal 8mu…Hendo by si ju zasluzil rovnako. Gini si vynimocne zvolil economy rezim , lebo s Bobbym sa dnes hladali.
    Az prichodom Sturra sme zistili ze sa da kopat na „smajchela“ spoza 16ky.Milner mi uz do zalohy vobec nepasuje skor by som vcera postavil Grujica,kt.zial nebol ani na lavicke.zase Joe Gomez mi viac pasuje ako mlady TAA.zacinal som sa bat ze od prichodu Oxa sme nevyhrali rovnako ako odchodom Oxa arsenal neprehral 😀…

    • Lumeek

      25. septembra 2017 at 13:22

      Grujice bych si taky přál víc vidět. Firmino s Ginim snad najdou formu, ale já bych se nebal je posadit a hrát Sturridge (protože umí vystřelit – nesporna výhoda pro útočníka) a Coutinha stáhnout do zálohy za něj.

      • keeno

        25. septembra 2017 at 18:50

        Grujic je slabý priemerný hráč, nič špeciálne v sebe neskrýva,
        Na lopte pasy žiadne, jeden na jedného slabší ako Woodburn, bránenie, pressing slabý alebo žiadny,
        Čítanie hry priemer,

        Nájde sa niekto, kto mi povie niečo o Grujicovi, čo nevidím,

        Ďaleko lepší Suso sa nepresadil v LFC

        Gini si robí svoju prácu v strede ihriska, presne ako od neho vyžaduje Klopp

        Gomez defenzivne zatiaľ slabší ako Clyne, o tom žiadna, ale zápas od zápasu rastie jeho výkon forma, do predu oproti Clyneovi dva krát lepší

        Arnold potrebuje zosilniet fyzicky

        V tejto chvíli najväčšia slabina je Lovren a Mignolet

  10. Trapy

    24. septembra 2017 at 16:41

    Yesssss,Sagan 3x majster sveta v Bergene!!!!!!!!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply